Gerbil.nl kan voor u koppelen

Als er een gerbil is overleden dan is het noodzaak om de gerbil die alleen is achtergebleven een nieuw vriendje te geven. Gerbils kunnen anders vereenzamen. Wat niet zo gek is als je ziet hoeveel gerbils aan elkaar hebben en samen doen.
Ze bouwen samen een nestje, slapen samen, spelen samen, eten samen en ook onderhouden ze elkaars vacht. Bij ziekte wordt er vaak voor de ander gezorgd. Je kunt dus wel stellen dat gerbils heel intensief samen leven. Als er dan één overlijd is het verdriet groot.

Dit kan zich verschillend uiten. De gerbil wordt bijvoorbeeld heel lusteloos. Eet weinig, en laat zich weinig zien. Of de gerbil wordt heel schichtig, en gaat zelfs bijten! Een andere gerbil wordt heel druk, een soort verveling!

Op welke gerbil er ook alleen voor komt te staan, een gerbil is altijd te koppelen. Ook als een gerbil dus al 4 jaar oud is!

Zelf koppelen of Gerbil.nl laten koppelen?

Gerbils staan er helaas om bekend dat ze niet eenvoudig te koppelen zijn. Op zich klopt deze redenering. Vreemde gerbils bij elkaar brengen kan behoorlijk lastig zijn. Onder een vreemde gerbil verstaan wij een gerbil die in de afgelopen paar dagen tot week niet bij de gerbil heeft gezeten. Een familielid zal dan ook als vreemde worden gezien als deze al een langere tijd niet bij elkaar hebben gezeten. Gerbils kennen namelijk geen familiebanden, zelfs niet als ze samen in één kooi zitten!

Vroeger, en dat lezen we ook terug uit gerbil boekjes uit die tijd, werd een gerbil koppelen als onmogelijk gezien. Als de metgezel van de gerbil kwam te overlijden, was een nieuwe levenspartner onmogelijk.
Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. De goede fokkerijen maken gebruik van de koppelmethode die al vele jaren wordt gehanteerd.
Een diervriendeljke methode welke als het volgens de stappen wordt gedaan een hele grote slagingskans heeft.

Helaas worden er ook nog steeds dieronvriendelijke methodes gebruik. Denk aan het gebruik van parfum, zodat de gerbils hetzelfde gaan ruiken, en wat vervolgens de koppeling zou vermakkelijken. Of gerbils samen zetten op een neutrale omgeving met alle spanningen van dien, en wat bijna altijd op gevechten uitdraait. En een gerbil gevecht betekent zonder ingrijp van de mens bijna altijd een dodelijke afloop.

Gebruik geen split cage als koppelmethode!

Let op! Sommige fokkers koppelen alleen met de split cage methode!! Dit betekent dat de gerbils elkaar door middel van een scheiding in de midden niet kunnen verwonden. Maar na verloop van tijd gaat de split eruit, en zitten ze zomaar bij elkaar.
Hoewel deze methode niet altijd verkeerd afloopt zien we helaas heel vaak dat het na een paar weken of maanden alsnog vechten wordt! De split cage is dus alleen een tijdelijke tussenoplossing.
Als een koppeling in eerste instantie niet is geslaagd worden de gerbils een paar weken in de split cage geplaatst. Vervolgens worden ze opnieuw volgens de officiele koppelmethode gekoppeld.
Bied een fokker alleen de splitcage optie aan? Zoek dan een andere fokker!

Natuurlijk is een gerbil koppeling nooit zonder risico. Zelfs bij de meest ervaren gerbil fokkers kan er altijd iets gebeuren. Dit gebeurd zelden, maar ik zeg het er wel altijd bij.

Wat kunnen wij betekenen?
Gerbil.nl kan de gehele koppeling overnemen. U brengt de gerbil hier en wij koppelen de gerbil aan een gerbil(pup) van ons. Wij hebben alle koppelbakjes en kooien aanwezig.
We hebben vrijwel altijd wel diertjes beschikbaar, of we nemen contact op met een collega fokkerij voor u.

Hoe gaat het in zijn werk?
De gerbil wordt hier gebracht. Vanaf dat moment gaat de logeerperiode in. De logeer/koppelperiode kost € 2,- per dag per bak/koppeling.
Deze kosten zijn inclusief de voeding en verzorging die de gerbil nodig heeft.
Wij starten vervolgens de koppeling en houden u op de hoogte per e-mail.

Bij de meeste koppelingen kunnen de gerbils samen weer verhuizen na 1 week.
Indien de dieren de eerste maal niet direct matchen wordt gebruik gemaakt van de split. Dit herhalen wij tot 2 keer. Is de koppeling daarna nog geen succes overleggen wij met u of we de dieren elk aan een ander dier gaan koppelen.

95% van de koppelingen zijn in een week af te ronden. De totale kosten zijn dan 7 nachten logeren = € 14,- + de kosten voor de nieuwe gerbil(pup).

Waarom Gerbil.nl?
Wij hebben jarenlange ervaring met het koppelen, en kennen de methode door en door. We herkennen elk gedrag van de gerbil en kunnen daarom de juiste beslissingen maken op het doorgaan met de koppeling of het afbreken van een koppeling. We hebben al meer dan duizend koppelingen gedaan sinds 2006, waarvan er 2 mislukt zijn. Over het algemeen kunnen wij dus zeggen dat de slagingskans van een koppeling erg groot is.

Uiteraard, zoals elke fokker overkomt, kan het ook ons overkomen dat een gerbil tijdens koppeling overlijd.
In dat geval zijn wij niet aansprakelijk.

Wilt u uw gerbils laten koppelen? Bel naar 06-24453350 of stuur een e-mail.